Bryn och Bilar

När jag var ung, si sådär 13 år, hade jag upptäckt det där med ögonbrynens viktiga vara eller icke vara, men visste inte riktigt hur man skulle fixa till det. Min mamma, som hyllade hår på benen och behöll sin naturliga look med tofsar under armarna, hade aldrig förberett mig på hur man sköter om sin kropp. Iallafall inte den lilla detaljen. Så kreativa Anette funderade en stund och drog med fast hand och svepande rörelse ett drag med pappas rakhyvel över ögonbrynen. Det resulterade i blodiga sår som jag inte kunde bortförklara.

Jag är fortfarande begåvad med sådana där oplockade ögonbryn. De växer lite som de vill. Inte i en perfekt båge som lyfter ögat, som jag ser på många kvinnor. Nej, mina ögonbryn är fria. Lite som strån på en vildvuxen gräsmatta. Några mörka strån liksom växer ner mot ögat. Ut över tinningen, och ibland blir något strå längre än de andra. De rycker jag snabbt bort med en nyinköpt pincett. Med vana fingrar brukar jag också rycka bort det hårstrå som återkommande brukar växa ut från den ena kinden.

Men nu för tiden skulle det inte räcka med en pincett för att göra en make-over. Jag skulle även behöva skaffa mig en förstoringsspegel. Så jag är nog ett hopplöst fall som har gett upp. Jag är ju gift, har en tonåring som snart flyttar hemifrån, och har inga planer på att följa plötsliga impulser som att försöka bli modell, tv-stjärna eller mäktig mode-influencer. Jag är faktiskt nöjd. Även med buskarna över mina vackra ögon.

Då kommer plötsligt en inbjudan från bilaffären! För i min familj är det jag som står som ägare på vår bil! Jag ska få en exklusiv möjlighet att tillsammans med andra kloka och kunniga kvinnor se ”deras senaste tillskott”! Jag tycker det låter lite som att få se vännens nyfödda bebis eller nyinköpta hundvalp.

”Inbjudan till Tjejkväll!” står det på det rosafärgade pappret som ligger i brevlådan. Jag är bjuden på mingel, bubbel och buffé. Jag ska få uppleva en modeshow och jag ska få Goodiebag. Och sist men inte minst, jag ska få rådgivning och styling av mina bryn. Jag är en av alla bilägare i Växjö, som är utvald. Wow.

Om bilaffären skulle göra om och göra rätt skulle en inbjudan a´la 2018 istället kunna se ut så här:

”Du och din familj är välkomna till en intressant kväll med buffé och mingel där du får träffa och prata med nyblivna segraren i STCC-loppet, Mikaela Åhlin-Kottulinsky! Hon är, trots försök att diskvalificera henne, historisk som den första kvinnan någonsin att vinna ett STCC-lopp. I pausen får du se vår senaste bilmodell och tillfälle att diskutera senaste tekniken, prestanda, hästkrafter och motorer. Välkommen!”

För vi alla vet ju att vi inte bara bryr oss om färgen på bilen, eller hur.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *