Bröst och bilar

Står återigen i provrummet, svettas och kränger av mig alla kläder på överkroppen. Vill inte se mig i spegeln, men skymtar en blek kropp som hänger och slänger. Som ett skal som inte håller längre. Ett nät som fått stora hål.

Jag skulle köpa bh för ett tag sedan och säljaren lovade att modellen jag provade var “Rolls Royce” om jag jämförde med den jag hade på mig. Hon liknade min bh vid en bil. Och nu skulle hon försöka få mig att betala dyrt för att gradera upp mig.

Den satt skönt, färgen smälte in på min kropp och hade vacker spetsbrodyr. Hon reglerade banden, sa till mig att böja mig ner och resa mig upp. Hon studerade mig noga. Hon studerade mina bröst noga. Och hon lyckade med sitt uppdrag. Hon övertalade mig om vilka behov mina bröst har. Så jag köpte två stycken när jag ändå var i farten och var så nöjd. Lite skamsen också då det blev riktigt dyrt, men vad fan, tänkte jag. I am worth it – typ.

Men den är inte skön! Spetsen gör att det kliar och till slut svider det på huden. Och jag har flertalet gånger märkt att stämningen blir olustig när jag sitter på möten, står i hissen, äter lunch ute, och jag börjar dra och klia på brösten. Det enda positiva är att den är snygg och passar perfekt.

Så jag stack iväg på lunchen igen. Andfådd stod jag i provrummet och provade ett säkert kort. Märket är detsamma som på mina tidigare inköp av bh, och jag kan ju min storlek, så jag köpte med mig två stycken denna gång också. I am worth it – typ.

Jag lär mig aldrig. För återigen drar jag och sliter i kläderna. Försöker rätta till. Och inser att jag köpte fel storlek. Du vet, i provrummet står man ju stilla. Jag vänder mig om, ser på min kropp ur olika vinklar, lyfter armarna lite tafatt, liksom för att kolla så inget bullar ut nånstans. Och ja, de ligger snällt kvar under tyget.

Tills jag kommer hem, tar på mig inköpet och börjar leva livet i vardagen. Jag går till jobbet, sitter och fikar, står upp och jobbar vid datorn, lyfter kartonger, går i trappan. Svettas och stressar. Blir varm och kall. Skrattar och blir förbannad. Ler och är vänlig. Allt på en gång.

Och min senast nyinköpta bh är varken Rolls Royce eller Jaguar. Den är bara dyr och för liten. Som en liten bil. Typ.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *